Information om batteribyte för iPhone.

Information om batteribyte för iPhone.

Alla uppladdningsbara batterier är förbrukningsdelar som blir mindre och mindre effektiva när de åldras kemiskt. Ett kemiskt åldrat batteri kan resultera i oväntade avstängningar vilket såklart är oacceptabelt. Batteribyte kan du utföra hos oss i Borås, Göteborg, Halmstad, Jönköping eller Karlstad.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett batteribyte?

Vid varje batteribyte gör vi en noggrann och fullständig diagnotisering för att utesluta andra fel på enheten. Denna hanteringsavgift kostar 295kr. Vad själva batteriet samt arbetskostnad kostar för just din modell hittar du här: Prislista för serviceärenden.

4 tips för att förbättra batteritiden på din iPhone.

Har du en relativt ny iPhone men upplever att din batteritid slukas onormalt snabbt? Anledningarna kan vara många men det finns flera sätt att kontrollera varför och många trick att förhindra att batteriet tar slut och istället räcker hela dagen. På så vis slipper du byta batteri i onödan och du får ut mer av din iPhone. Alla uppladdningsbara batterier åldras kemiskt och därmed försämras batteritiden över tid. Du kan däremot göra mycket själv för att få ut mer av ditt batteri och din iPhone innan det är dags för ett batteribyte. Här listar vi några av de inställningar som ger bäst effekt för att maxa batteritiden.

Kontrollera batteriets hälsa.

Kontrollera batteriets hälsa.

Tycker du att ditt batteri inte håller hela dagen, kan du börja med att kontrollera om det verkligen är batteriet som försämrats. Går du in i Inställningar —> Batteri får du en enkel överblick i hur mycket du använder telefonen och kan jämföra det mot hur mycket batteritid du får ut under den användningen. Verkar det osannolikt, kan det vara dags för ett batteribyte.

Justera skärmstyrka.

Justera skärmstyrka.

Displayen på en ny iPhone har en enastående klarhet och en otrolig ljusstyrka. Ju ljusare din displaystyrka är inställd på desto mer drar din iPhone i batteri. Du kan enkelt justera ner ljusstyrkan i botten utan att uppleva skärmen som för mörk. I kontrollcenter (dra ner från högra hörnet på en iPhone utan hemknapp eller dra upp från nederkant på en iPhone med hemknapp) hittar du reglaget för ljusstyrkan.

Aktivera darkmode.

Aktivera darkmode.

I uppdateringen iOS 10.3 släpptes funktionen Dark mode eller mörkt läge som det även kallas. Mörkt läge gör att temat på din iPhone blir inverterat, dvs mörk bakgrund med vit text istället för tvärtom. Detta gör att ljusstyrkan automatiskt sänks på din display när du använder appar som är kompatibla med inställningen. Darkmode är även behagligare för ögat och gör att dina ögon slappnar av mer under långa scroll-sessioner.

Kontrollera appar.

Kontrollera appar.

Vissa appar drar mer batteritid än andra och du kan enkelt kontrollera vilka dessa är genom att gå in i Inställningar —> Batteri och se vilka appar som drar mest batteritid. Upptäcker du att en app drar onödigt mycket batteri slår du av dess aktivitet i bakgrunden när du inte använder appen. På så vis sparar du batteritiden ytterligare.

Macforum är Sveriges ledande Apple-återförsäljare med butiker, auktoriserad service, utbildningar och företagslösningar.

Bli först med nyheterna:

FacebookInstagramYoutubeLinkedin
Visa
Mastercard
American Express
Klarna
Postnord
Bring

© 2022 Macforum AB, Alla rättigheter förbehålls