Stora steg. Mindre miljöpåverkan.

Stora steg. Mindre miljöpåverkan.

Produkterna vi säljer är inte bara världens bästa, de är också gjorda med miljön i åtanke. Våra tjänster förlänger livscykeln och minskar utvinningen av nya material ur jordskorpan. Vi på Macforum vill ta stort ansvar för att påverka miljön så lite som möjligt och varje steg vi tar är i en riktning mot mindre miljöpåverkan.

Inbyte

Inbyte

Byt enkelt in dina gamla enheter och få ett lägre pris på nytt. Gammal teknik kan leva vidare hos nya användare. Skulle din enhet inte ha något inbytesvärde återvinner vi den kostnadsfritt. Oavsett vilket kommer ditt inbyte hjälpa till att minska utvinningen av nya material ur jordskorpan.

Reparation

Reparation

Ju längre du kan använda din enhet, desto bättre är det för vår jord. Därför är service och reparation en viktig del av vårt miljöarbete. När livet tar hårt på din enhet så hjälper vi dig. Hos oss kan du lita på att din enhet repareras av Apple-certifierade tekniker med stor precision och omsorg.

Produkter som använder mindre.

Produkter som använder mindre.

Apple har som mål att tillverka utan att utvinna. Produkterna är designade att förbruka mindre energi och tillverkas till stor del av återvunnet material utan kemikalier som kan utgöra ett hot mot människor eller planeten. Samtidigt uppfinner Apple ständigt mer effektiva sätt att återvinna material till nya enheter.

2030

Apple är redan klimatneutrala och år 2030 ska alla deras produkter tillverkas helt och hållet med ren energi.

100 %

All träfibrer i Apples papper och förpackningar kommer från återvunna eller ansvarsfullt hanterade källor.

70 %

Apples produkter är i genomsnitt mer än 70 % mer energieffektiva nu än de var för 12 år sedan.

Tillsammans tar vi ansvar.

Tillsammans tar vi ansvar.

Apple är vår största samarbetspartner men även andra varumärken i vårt sortimentet är noga utvalda ur ett kvalitets- och miljöperspektiv. Varumärken som exempelvis Native Union, Decoded, Incase och Belkin tar stort ansvar för sin miljöpåverkan och levererar hållbara produkter som kan användas länge. Tillverkningen av produkterna vi säljer har självklart en indirekt miljöpåverkan, men vi är trygga med att vårt sortiment består av så energieffektiva produkter som möjligt.

Papper

75% av vår fakturavolym är i PDF. Vi arbetar aktivt med att minska vår pappersförbrukning i utskrifter och fakturahantering i allt från butik till leverantörsfakturor.

Resepolicy

Vi väljer alltid det mest miljövänliga alternativet för våra tjänsteresor. Vid de tillfällen då bilresor är oundvikligt använder vi oss av bilpool.

Fairtrade

Med en ambassadör utbildad i Fairtrade-frågor och rättvis handel är vi en del av Fairtrade City. Våra personalkläder tillverkas av Fairtrade-certifierad och ekologisk bomull.

Miljöarbete inifrån och ut.

Miljöarbete inifrån och ut.

Vi tycker det är viktigt att engagera hela vår personal i miljöarbetet. Det gör vi bland annat genom att ha alla riktlinjer och policys tillgängligt för alla anställda samt att de som varit tillsvidareanställda i ett år eller mer har genomgått en grundläggande miljöutbildning. Anställda engageras också i miljöarbetet genom årlig Fairtrade-fika och hälsofrämjande aktiviteter som t ex Göteborgsgirot som Macforum är med och stöttar.

Vill du veta mer?

Har du ytterligare funderingar eller frågor om vårt förhållningssätt är du varmt välkommen att kontakta oss på det sätt som passar dig bäst.

Macforum är Sveriges ledande Apple-återförsäljare med butiker, auktoriserad service, utbildningar och företagslösningar.

Bli först med nyheterna:

FacebookInstagramYoutubeLinkedin
Visa
Mastercard
American Express
Klarna
Postnord
Bring

© 2024 Macforum AB, Alla rättigheter förbehålls