Enhetshantering i företaget. Enklare än någonsin.

Enhetshantering i företaget. Enklare än någonsin.

Packa upp nya enheter med företagsunika inställningar och appar redan installerade. Vi erbjuder Apple Business Manager tillsammans med MDM system som Jamf vilket gör driftsättning och hantering av företagets enheter enkelt. Våra konsulter ser till att ni kommer igång snabbt med modern och tidseffektiv enhetshantering.

Först och främst. Låt oss reda ut begreppen.

Apple Business Manager

För att smidigt koppla enheter till ett MDM-system finns Apple Business Manager, ett program som tidigare kallades Device Enrollment Program (DEP). Varje företag skapar själva, eller med hjälp av oss, ett för företaget unikt Apple Business ID som tidigare kallades DEP ID. Nya enheter registreras via serienummer på företagets Apple Business ID och vid uppstart ansluter enheten automatiskt till företagets MDM-system.

Fördelarna med enhetshantering.

Det finns mycket som ditt företag kan tjäna på att börja med enhetshantering. Här tre av de största.

Tillgängligt

Tillgängligt

Hantering av enheter med Apple Business Manager och MDM passar perfekt i företag med många användare som är utspridda eller i behov av varierande kofiguration. Utan manuell hantering kan Mac, iPad, iPhone och Apple TV konfigureras innan uppackning, enheter kan också konfigureras i efterhand. Profiler, inställningar och appar distribueras trådlöst direkt till användaren.

Säkert

Säkert

Enheter hanterade med DEP tappar helt sitt stöldvärde då dessa är låsta till ert MDM-system. Skulle enheten hamna i fel händer finns funktioner för fjärrlåsning och radering av enheterna. Utöver att skydda hårdvaran kan du också begränsa misstänksamma programvaror från att förekomma på enheterna.

Enkelt

Enkelt

En MDM hanterad enhet gör det enkelt för användaren att komma igång. En effektiv och smidigt upplevelse där allt är förinstallerat och redo för att vara produktiv direkt. IT-avdelningen behöver inte komma åt enheterna fysiskt och kan jobba tidseffektivt genom att kontrollera enheterna trådlöst. Med några knapptryck kan de ändra inställningar, hantera program eller ge tillgång till IT-tjänster. Inget gör storskaliga installationer så enkelt som DEP. Allt specialanpassat efter företagets behov.

Enhetsregistrering

Vi stöder enhetsregistreringsprogrammet (ERP) för Apple Business Manager och Apple School Manager. Har du köpt en enhet och vill ansluta oss som enhetsleverantör hittar du vårt DEP återförsäljar-ID här.

DEP återförsäljar-ID:

5B35DC0

Vanliga frågor och svar.

Här är svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra kunder om enhetshantering.

Vi hjälper dig att komma igång.

Vi hjälper dig att komma igång.

Självklart vill vi att ni ska komma igång så fort som möjligt och erbjuder oss därför att hand om administration och registrering av konto när ni sätter igång med enhetshantering i ert företag. Kontakta en av våra företagsrådgivare för mer information om tjänsten "Kom igång med Apple Business Manager".

Macforum är Sveriges ledande Apple-återförsäljare med butiker, auktoriserad service, utbildningar och företagslösningar.

Bli först med nyheterna:

FacebookInstagramYoutubeLinkedin
Visa
Mastercard
American Express
Klarna
Postnord
Bring

© 2023 Macforum AB, Alla rättigheter förbehålls